Важливі життєві дороговкази

Протилежне до любови почуття – це не ненависть, а байдужість (Елі Візель // Ансельм Грюн. Позитивна сила емоцій).

Радість життя відчуватиме лише той, хто уникає злого і чинить добро. (Ансельм Грюн. Позитивна сила емоцій).

Вибір, який ми робимо, визначає наслідки, які ми одержимо. (Рон Едмондсон // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Проблеми не вирішуються втечею від них. (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Милосердя – це не вроджена чеснота, яка залежить від вдачі людини: бути милосердними ми вчимося, коли йдемо за Христом! (Притчі про милосердя).

Ніколи не бійтеся жити! (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Усе Велике починається з чогось малого. Бог потребує лише початку! (Джентезен Франклін. Повір, що зможеш.).

Виявляючи Христову любов до людей, ми даємо їм змогу бачити Бога! Він хоче, аби ми виявляли Його любов – до всіх – при кожній нагоді. І ми можемо знайти цю нагоду! (Мерлін Коротера. Таємна зброя Бога).

Лише співчутлива людина перебуває близько до Бога. (Ансельм Грюн. Позитивна сила емоцій).

Бог дивиться на серце, а не на зовнішні якості! (Притчі про милосердя).

Ми є мандрівниками духу, які прийшли в цей світ, щоб виконати місію, довірену Богом. (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Милосердя є справжньою силою, яка може спасти людину і світ від того „року”, яким є гріх, моральне і духовне зло. (Папа Франциск // Папи і милосердя).

Як Божі діти, ми маємо свободу волі, і дивовижну можливість зробити свій вибір, але та свобода пов’язана з неймовірною відповідальністю. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Ніколи не звинувачуйте інших у ваших проблемах. (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Бог створив нас для того, щоб ми зростали. (Грегорі К. Попкек. Боже, допоможи мені!).

У сутінках, у сумнівах, у розпачах життєвих, любов завжди присутня поруч, аби терпеливо, з повагою та пошаною до гідності іншої людини утверджувати її в думці, що вона в цьому житті недаремно, не просто так, що є хтось, хто у неї вірить, хто її приймає, кому вона запалює світло радости у сутінках буднів, зігріває серце. (о. Андрій Зелінський. На ріках вавилонських).

Коли людина любить, вона справжня, вона – людина. Відсутність любови важко ранить нашу людяність. (о. Андрій Зелінський. На ріках вавилонських).

Молячись за когось, довіряємо його люблячій і дбайливій Божій опіці та скликаємо на нього Божі дари й Боже благословення, щоб підтримували його на життєвому шляху. (Діла милосердя для тіла і душі).

Молитва і піст – це два крила, на яких ми підносимось до Бога. Піст без молитви – це проста дієта. (Проповіді на великий піст ієромонаха Макарія).

Час великого посту дано нам для того, щоб ми переглянули своє життя. Це набагато важливіше і набагато важче, ніж просто утримуватись від якоїсь їжі. (Проповіді на великий піст ієромонаха Макарія).

Наші спогади про колишні провини можуть завдати нам великого болю, але Ісус забирає наше минуле і перетворює його на радість прощених гріхів. (Мерлін Коротера. Таємна зброя Бога).

Сповідь – це не похід до пральні для усунення плям. Ні! Це вихід на зустріч Батькові, що єдиний прощає і радіє. (Папа Франциск // Юзеф Августин. Таїнство сповіді).

Якщо ми прагнемо бути щасливішими і радіснішими, потрібно дарувати щастя іншим, – і Бог „переповнить” нас благословенням. (Мерлін Коротера. Таємна зброя Бога).

Діла милосердя – це промені Божого Милосердя, які у світі стають зброєю масового знищення гріха і диявола. (Володимир Містерман. Боже створіння прагне милосердя).

Мати милосердне серце – це не означає мати слабке серце. Хто хоче бути милосердним, повинен мати серце міцне, стійке, недоступне для спокусника, але відкрите для Бога. (Папа Франциск // Папи і милосердя).

Коли ми думаємо позитивно, то ці думки впливають на нас, як ліки. Такі думки, можливо, не трансформують відразу, але, як справжні добрі ліки, вони зрештою підуть нам на користь. (Мерлін Коротера. Таємна зброя Бога).

Бог завжди прощає, Він не втомлюється прощати. Це ми втомилися просити пробачення. (Юзеф Августин. Таїнство сповіді).

Все, що чинимо у тому житті, повинно бути з любов’ю. Життя існує доти, доки є любов. Жити і нікого та ніщо не любити – означає втратити життя. Спастися – означає любити. (Проповіді на великий піст ієромонаха Манарія).

Діла милосердя – це до певної міри перевірка кожного християнина на автентичність: чи здатна людина ділитись Божими дарами із ближнім, чи привласнює їх лише винятково задля власної користи, примножуючи серед невіруючих і слабких у вірі сумніви щодо Божої Всемогутності і Його любови до своїх створінь. (Діла милосердя для тіла і душі).

Найпоширеніша у ХХІ ст. зброя, яка вбиває без оголошення війни, – згірклість людських душ. (Проповіді на великий піст ієромонаха Макарія).

Сутністю гріха є не самі грішні думки, слова та вчинки, а відвернення від Бога, бунт проти Нього, нехтування Його волі, вираженої в заповідях. (Юзеф Августин. Таїнство сповіді).

Наважившись повірити Йому, ми зрозуміємо, що наш хрест, яким би він не був, може прислужитися Богові для звершення великого добра. (Мерлін Коротера. Таємна зброя Бога).

Гріх сіє спустошення в людині саме тому, що відрізає її від коріння – від любови Бога. (Юзеф Августин. Таїнство сповіді).

Легко відчувати близькість Бога, коли ми далеко стоїмо від людських проблем. Але віра, духовне життя – це не втеча від життя реального. Правдива віра – коли людина піднімається з колін від молитви, щоб допомогти людям вирішити їхні проблеми. (Проповіді на великий піст ієромонаха Макарія).

Бог, обіцяючи вислухати наші молитви, не обіцяє нам дати те, про що ми просимо. Та ми завжди можемо бути впевненими, що якщо Він нам того не дає, то тільки тому, що натомість хоче нам дати щось набагато краще. (Томас Мертон. Семиярусна гора).

У кожній хвилині, яку ти переживаєш зі злістю, ти втрачаєш 60 секунд можливости бути щасливим. (Альберт Швайцер // Анселм Грюн. Маленька книжка про велику радість).

Господь чітко дає зрозуміти, що, чинячи діла милосердя для нашого ближнього, ми це робимо для Нього самого, і тому від здійснення цих діл безпосередньо залежить життя вічне кожної людини. (Діла милосердя для тіла і душі).

Саме вибір – а не випадок – визначає вашу долю. (Джин Нідеч // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Ми зазвичай хочемо, аби Бог не давав нам важких випробувань, але Він завжди має одну відповідь для всіх своїх дітей. Він робитиме те, що у своїй люблячій мудрості вважатиме за найкраще. І що швидше ми усвідомимо це, то щасливішими будемо. (Мерлін Коротера. Таємна зброя Бога).

Бог любить людей безмежною любов’ю, адже вони – Його сини і дочки. Він захотів, щоб за Його прикладом вони були світлом світу. (Ханна Скандар. Духовні поради св. Шарбеля).

Бог настільки могутній, що міг би змусити нас чинити будь-що, але Він вирішив діяти не так. Бог прагне мати з нами стосунки і не хоче робити з нас роботів. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Хоч пошуки і виконання Божої волі є важким завданням, але це єдина дорога людини до щастя – дочасного й вічного. (о. Юзеф Августин. Як шукати і знаходити Божу волю?).

Недостатньо знати шлях, щоб прийти, треба ним іти. Бог освітлює сторінки, але читати їх повинні ви. (Ханна Скандар. Духовні поради св. Шарбеля).

Пошуки і використання Божої волі потребують праці і духовної боротьби. (о. Юзеф Августин. Як шукати і знаходити Божу волю?).

Кожна людина є світильником, який створений Богом, щоб світити і давати світло. (Ханна Скандар. Духовні поради св. Шарбеля).

Не зациклюйтесь на минулому, атже воно вас паралізує. Тримайте його поруч із собою, щоб не повторювати старих помилок. (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Вибір, який ми робимо, або наближає нас до Бога, або ще більше віддаляє нас від Нього. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Якщо ви освячуєте цю мить свого житя любов’ю, то реалізуєте таємницю вічности. Завдяки любові людина навіки перебуває у Бозі. (Ханна Скандар. Духовні поради св. Шарбеля).

Ми завжди маємо вибір: замкнутися в собі і засумніватися в сенсі свого життя або сприйняти складну ситуацію як виклик, який допоможе нам зрости. (Ансельм Грюн. Маленька книжка про велику радість).

Відмовтеся від слова, яке не будує. Говоріть лише тоді, коли ваша розмова буде глибшою і промовистішою за вашу мовчанку. (Ханна Скандар. Духовні поради св. Шарбеля).

Бог є первісним джерелом миру, радости, втіхи й вічного життя. Він створив нас і краще від нас знає, чого ми потребуємо більше. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Боже милосердя – це єдине джерело надії перед обличчям зла. (св. Іван Павло ІІ // Папи і милосердя).

Бог є любов’ю і правдою. (Ханна Скандар. Духовні поради св. Шарбеля).

Наші рішення завжди відображають наші цінності. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Якщо не будемо приймати найважливіших життєвих рішень свідомо й вільно, то не зможемо розпізнавати і виконувати Божу волю. Саме самостійні та особисті рішення роблять нас зрілими і відповідальними за себе й за тих, кого нам довіряє Бог. (о. Юзеф Августин. Як шукати і знаходити Божу волю?).

Нам буде легше приймати рішення, коли воля подобатися Богові переважить волю подобатися світу. (Ансо Кетцер // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Насправді кожне нещастя настільки велике, наскільки великим ми його вважаємо. (Марія фон Ебнер-Ешенбах // Ансельм Грюн. Маленька книжка про велику радість).

Коли ви відчуєте у глибині серця, що вас любить Бог, то все одразу ж зміниться на краще. (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Усмішка відкриває серця людей. З усмішки починається спільнота. (Ансельм Грюн. Маленька книжка про велику радість).

Щоб сповнити візію, дану Богом, потрібно перемогти старі способи мислення й поведінки. Гора скориться лише тим, хто видирається на неї, а не сидить склавши руки. (Джентезен Франклін. Повір, що зможеш).

Ваш вибір сьогодні – це спосіб життя завтра. (Рон Едмандсон // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Розпізнавання, пошуки і виконання Божої волі не вимагають від нас бути морально непорочними і цілковито почуттєво зрілими. Натомість вимагають постави боротьби, духа щирости й правди, а також – щедрого відкриття для Бога. (о. Юзеф Августин. Як шукати і знаходити Божу волю?).

Ви визначаєте свій вибір, а ваш вибір визначає наслідки. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Важливо не лише мати мрію, а й силу духу втілювати її. (Джентезен Франклін. Повір, що зможеш).

Віра в себе не означає бути завжди сильним, завжди знати, що робити і як вирішувати будь-яку проблему. Це означає прийняти себе зі своїми слабкостями, адже ми завжди можемо розраховувати на Божу підтримку. (Альбісетті Валеріо. Щасливі попри все).

Радісне серце завжди широке. Воно лагідне і не вміє осуджувати. Воно поширює довкола себе радість. (Ансельм Грюн. Маленька книжка про велику радість).

Єдність – це дар, про який ми повинні просити у Господа, щоб Він звільнив нас від спокус чвар, боротьби між нами, егоїзму, від лихослів’я. (Папа Франциск. Вірую в єдиного Бога).

Коли ви спиняєтеся перед вибором і не робите його, це вже є виріб. (Вільям Джеймс // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

З Божою допомогою, яку Господь завжди пропонує нам, але до якої ніколи не примушує, можемо й повинні прагнути святости – чинити великі речі для Бога й для тих, кого Він полюбив, тобто, іншими словами, для всіх. (Томас Дабей. Глибоке навернення. Глибока молитва).

Що б людина не робила упродовж своєї земної мандрівки, до яких би висот не стриміла, про які б надзвичайні досягнення не мріяла, насправді, вона шукає одного – бути любленою та любити. (о. Андрій Зелінський. На ріках вавилонських).

Цінності – це наче відбитки пальців. У кожного вони свої, і ви залишаєте їх на всьому що робите. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

У Божому милосерді світ віднайде мир, а людина щастя. (св. Іван Павло ІІ // Папи і милосердя).

Рішення неважко приймати, коли ви знаєте, якими є ваші цінності. (Рой Дісней // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Багато хто розпинає себе поміж двома злодіями – жалем про минуле і страхом перед майбутнім. (Фултон Ерслер // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Ми були б щасливішими, набагато краще почувалися б душею і тілом, якби по- справжньому жили Божою Любов’ю до нас і розуміли Його доброту. (Ів. Бульвен. 100 кроків до щастя).

Бог любить мрійників. Він дає нові мрії та оживляє зруйновані. Мріючи, ви маєте змогу бачити так, як бачить Він. У ту мить ви підноситеся над своїми обмеженнями; починаєте рухатися туди, куди хотів би спрямувати вас Він. (Джентезен Франклін. Повір, що зможеш).

Бог ніколи не відмежовується від людей. Він живе в наших серцях. (Валеріо Альбісетті. Щасливі попри все).

Лише той хто, хто вміє чекати, може дочекатися. (Ансельм Грюн. Маленька книжка про велику радість).

Божа Любов визволяє в нас усе найкраще, допомагає лікувати й зцілювати наші душевні рани, піднімає та підбадьорує нас. (Ів Бульвен. 100 кроків до щастя).

Життя дано нам не для того, щоб ми ревно зберігали його для себе, а для того, щоб ми його дарували. (Папа Франциск. Вірую в єдиного Бога).

Наш страх означає, що нам бракує любови до Бога, до близьких і до себе. (Юзеф Августин. Таїнство сповіді).

Так довіряй Богові, ніби весь успіх залежить тільки від Бога, а не від тебе; так докладай усіх зусиль, ніби все зробиш сам, а Бог – нічого. (о. Юзеф Августин. Як шукати і знаходити Божу волю?).

Коли ми активно шукаємо Божий замисел для свого життя, плекаючи близькі взаємини з Богом через молитву, то створюємо передумови для того, щоб приймати правильні рішення щодня. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Не поринайте у власні цілі й бажання настільки, що Божа мета зникне з ваших очей. Будьте спокійні, будьте терплячі, будьте з Ним, і Він скеровуватиме вас на праведну путь. (Річі Г’юз. Вибір змінює життя).

Думка формує людину, вибір творить людину, дії показують, хто вона така (Марк Коуп // Річі Г’юз. Вибір змінює життя).