Голова РМВ ІНЕМ Львівської політехніки Чубай В.М. рекомендує прочитати «П’ятикнижжя»

71

Чубай Г. Пятикнижжя. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2013. – 256с.

Це книга – оприсутнення одного з найтаємничіших українських поетів, зірка якого яскраво спалахнула в похмурі 70-ті. Це книга-діалог Поета з Сучасником поза межами звичного часу, і книга-розмова Грицька Чубая з його близькими друзями – і вірші, і друзі пережили поета на багато років. Ця книга – як лист у пляшці, вкрай важливе послання з минулого в майбутнє тим, хто може його відчитати, тим, хто зуміє проростити у серці живі слова. 

«П’ятикнижжя» Грицька Чубая, одночасно ще з двома книгами, цього року на Книжковому форумі у Львові було відзначено Гран-прі «Найкраща книга Форуму-2013». Упорядкування «Пятикнижжя» і організацію відповідного мистецького проекту здійснювала Соломія Чубай (голова правління громадського об’єднання та арт-директор громадського об’єднання «Вірменська 35», організатор та співорганізатор міжнародних проектів та фестивалів, зокрема «Джаз без», «Флюгери Львова», «Наше Різдво», вечорів поезії Костя Москальця, Богдана-Ігоря Антонича, Грицька Чубая тощо).

Багато віршів вже не одне десятиліття живуть у піснях Тараса Чубая.  А для дітей гарним подарунком буде книга Г. Чубая «Скоромовка не для вовка».

Щоб більше дізнатися про Григорія Чубая пропоную прочитати наукову працю –  Кравець Д.В. Чубай з роду Гетьманів: монографія. – Рівне: Волинські обереги, 2007. – 307 с. Також завітайте на інтернет-сайт про Грицька Чубая (та архівний сайт).

А  світ  —  вертеп.

Кажу  я  з  гіркотою:  цей  світ  —  вертеп.

І,  мабуть,  щонайважче  —  у  ньому  залишатися  собою,

від  перших  днів  своїх  і  до  останніх  не  бути  ні  актором,  ні  суфлером,

ні  лялькою  на  пальчиках  облудних,

а  лиш  собою  кожної  години, а  лиш  собою  кожної  хвилини,

з  лицем  одвертим  твердо  йти  на  кін…

Грицько Чубай «Вертеп»